Tiedonyhdistämispalvelu

Tiedonyhdistämispalvelun avulla voit yhdistää taulukkomuotoista dataa erilaisiin aluejakoihin. Palvelussa on saatavilla muun muassa kuntien aluejakoaineistoja eri vuosilta. Tiedonyhdistämispalvelun avulla yhdistetty aineisto voidaan ladata eri paikkatietotietoformaateissa, jolloin sitä voidaan hyödyntää esimerkiksi paikkatietosovelluksissa.

Tiedonyhdistämispalvelusta hyötyvät esimerkiksi tilastotiedon tuottajat ja hyödyntäjät, datajournalistit ja raportoijat sekä päätöksentekijät ja tiedolla johtamisen asiantuntijat.

Yhdistettävät kunta-, seutukunta- ja maakunta-aineistot ovat Maanmittauslaitoksen avointa kartta-aineistoa. Käyttäjällä on oikeus hyödyntää avointa kartta-aineistoa avoimien aineistojen CC 4.0 -lisenssissä mainituin ehdoin. Yhdistettävät NUTS-aineistot ovat EuroGeographicsin aineistoa, jota voi käyttää lisenssiehtojen mukaisesti.

Tiedonyhdistämispalvelu avattiin kesäkuussa 2019 avoimesti kaikkien käyttöön. Palvelun käyttöön et siis enää tarvitse käyttöoikeutta tai kirjautumista.

Huom! Tiedonyhdistämispalveluun tuotu tieto ei ole suojattua

Muut käyttäjät voivat päästä katsomaan tietoja, jos jaat linkin yhdistettyihin tiedostoihin. Tiedon tuoja on vastuussa tallettamastaan sisällöstä. Jos et ole varma, onko tuomasi tieto julkista tai julkistettavissa olevaa, älä tuo tietoa ennen kuin olet varmistanut, ettei tiedon salattavuus, arkaluontoisuus, henkilötietojen suoja tai muut seikat rajoita tiedon julkistamista. Tyypillisiä suojattavia tietoja ovat henkilöön yhdistettävät tiedot ja yhteiskunnan kriittisiä kohteita koskevat tiedot.

Lisätietoa saat osoitteesta pta.turvallisuus(a)maanmittauslaitos.fi.

Haluatko antaa palautetta palveluista? Lähetä sähköpostia info(a)paikkatietoalusta.fi tai käytä kehitys- ja koulutusympäristön sivujen tarjoamia palautelomakkeita.

Tarvitsetko käyttöönottoon tukea? Lähetä viestiä tuki(a)paikkatietoalusta.fi