Kyselypalvelut

Kyselypalvelut ovat rajapintapalveluita, jotka mahdollistavat paikkatietoaineistojen ja niiden osien kopioinnin käyttäjän omalle tietokoneelle. Kyselypalvelut-sivulle osoitteessa beta.paikkatietoalusta.fi kootaan palveluita, jotka sisältävät Paikkatietoalustan teemoihin liittyviä aineistoja. Osa palveluista voi vaatia käyttöoikeuden. Ensimmäisenä palveluna tarjolle on tuotu rakennustietojen WFS 3.0 -rajapintapalvelun beta-versio.

Rakennukset WFS 3.0 (beta)

Rakennukset WFS 3.0 (beta) -rajapintapalvelun kautta voit hakea Kansallisen maastotietokannan (KMTK) rakennukset ja rakenteet -teeman kohteita. Palvelu perustuu Paikkatietoalustan kehitys- ja koulutusympäristöön tallennettuihin aineistoihin. Kyseessä on ensimmäinen palvelu, josta on saatavilla Kansallisen maastotietokannan käsitemallin mukaisia kohteita.

Tämä on palvelun beta-versio, joka on saatavilla testikäyttöön tällä hetkellä vain käyttäjille, joille on myönnetty käyttöoikeus Paikkatietoalustan kehitys- ja koulutusympäristöön.

Huom! Palvelun tietosisältö ei ole kattavaa koko Suomen alueelta beta-vaiheessa. Palveluun voidaan myös tehdä muutoksia ja sen saatavuus voi vaihdella beta-vaiheen aikana.

Testaa palvelua, hae käyttöoikeus

Palvelu testaamiseen tarvitset käyttöoikeuden Paikkatietoalustan kehitys- ja koulutusympäristöön. Hae käyttöoikeutta tällä sähköisellä lomakkeella.

Samalla lomakkeella haetaan käyttöoikeus myös Laatuvahdin ja Tallennuspalvelun käyttämiseen. Lue lisää Laatuvahdin ja Tallennuspalvelun käyttöönotosta.