Tiedontuottajien ohjeet

Tutustu uusiin palveluihin: beta.paikkatietoalusta.fi

Paikkatietoalustan kehitys- ja koulutusympäristö on Maanmittauslaitoksen ylläpitämä ympäristö, joka on tarkoitettu Paikkatietoalustan käytön testaamiseen, kouluttamiseen ja koekäyttöön.

Tältä sivulta löydät tietoa kehitys- ja koulutusympäristön palveluiden käytöstä ja käyttöoikeuden hakemisesta. Sivuille on kasattu ohjeita, videoita ja muuta tukea tiedontuottajille.

Kehitys- ja koulutusympäristö löytyy osoitteesta https://beta.paikkatietoalusta.fi/

  • Haluatko tutustua tarkemmin palveluihin? Katso opastuswebinaari palveluiden käyttöön ja käyttöönottoon.
  • Haluatko antaa palautetta palveluista? Lähetä sähköpostia info(a)paikkatietoalusta.fi tai käytä kehitys- ja koulutusympäristön sivujen tarjoamia palautelomakkeita.
  • Tarvitsetko käyttöönottoon tukea? Lähetä viestiä tuki(a)paikkatietoalusta.fi ja tutustu myös tämän sivuston tarjoamiin työkaluihin. 

Haluatko testata paikkatietoaineistojesi laatua? Hanki maksuton käyttöoikeus palveluille

Laatuvahti tarkastaa, vastaavatko aineiston kohteet teemojen määrittelyjä ja Tallennuspalvelun avulla voit tuoda eri muotoisia aineistoja Paikkatietoalustan koontitietokantaan. Tarvitset käyttöoikeuden Laatuvahdin ja Tallennuspalvelun käyttöä varten. 

Hae käyttöoikeutta täältä


suomi.fi logo

Suomi.fi-tunnistus vahvistaa käytön turvallisuutta

Paikkatietoalustan kehitys- ja koulutusympäristössä on käytössä vahva tunnistautuminen Suomi.fi-palvelun kautta. Palveluihin kirjaudutaan Suomi.fi-tunnistuksen kautta pankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai organisaation varmennekortilla. 

Pääset kirjautumaan Paikkatietoalustan kehitys- ja koulutusympäristöön, kun organisaation käyttöoikeus on luotu, henkilökohtaiset käyttöoikeudet haettu ja henkilötunnus täydennetty Maanmittauslaitoksen käyttövaltuushallintaan. Ohjeet tunnusten käyttöönottoon toimitetaan jokaiselle käyttäjälle henkilökohtaisesti.

Suomi.fi-tunnistuksen käyttäminen on turvallista ja helppoa, koska voit valita itse, mitä käytettävissä olevista tunnistustavoista haluat käyttää. Tunnistetietosi kulkevat aina suojatussa yhteydessä. 

Voit lukea lisää Suomi.fi-palvelun sivuilta.

Paikkatietoalustan kehitys- ja koulutusympäristön palvelut 

Paikkatietoalustan kehitys- ja koulutusympäristö löytyy osoitteesta https://beta.paikkatietoalusta.fi/. Sivusto on käyttöliittymä Paikkatietoalusta-hankkeessa syntyvien teknisten palveluiden käyttöön. Paikkatietoalusta-hankkeen sivu toimii edelleen beta-sivuston rinnalla.

Palveluista käytössäsi ovat: