Webinaari: Viistoilmakuvaus & 360-mobiilikartoitus

Alkamisaika
Päättymisaika
Paikka
Skype/Lync

Paikkatiedon tuottamisessa käytettävä kuvaustekniikka kehittyy jatkuvasti. Perinteisen pystyilmakuvauksen ohella tärkeiksi teknologioiksi ovat kohonneet viistoilmakuvaus sekä maanpäällä liikkuvilta alustoilta tehtävä 360-mobiilikartoituskuvaus. Nämä tekniikat mahdollistavat ympäristön kokonaisvaltaisemman ja yksityiskohtaisemman tarkastelun.

KMTK:n Uudet kuvamittausteknologiat -projektissa (KMTK-UTEK/es) tutkittiin viistoilmakuvauksen ja 360-mobiilikartoituskuvauksen käyttöä ja potentiaalisia käyttötapoja kuntien paikkatiedon tuotannossa osana Kansallista maastotietokantaa. Tavoitteena oli myös madaltaa kynnystä kuvamittausteknologioiden käyttöön. Projektissa tuotettiin muun muassa ohjeistukset kuntien avuksi viistoilmakuvausten ja 360-mobiilikartoitusten tuotantoon ja tilaamiseen. Voit tutustua tuotoksiin projektin sivuilla.

Tervetuloa kuulemaan lisää! Webinaarissa kuulet tarkemmin muun muassa projektin tuotoksista sekä tutkituista uusista käyttötapausmahdollisuuksista. Webinaari on suunnattu etenkin paikkatiedon tuottajille kunnissa ja kuvamittauspalveluita tarjoaville yrityksille. 

Webinaarin vetää projektipäällikkö Teemu Mielonen Maanmittauslaitoksesta.

Liity webinaariin Skypen kautta:

[Linkki avataan tähän webinaaria edeltävänä päivänä]

Löydät linkin myös Paikkatietoalusta-hankkeen Twitteristä.

Webinaarin asiaosuus tallennetaan ja julkaistaan YouTubessa. Jos et siis pääse paikalle, voit tutustua tallenteisiin jälkikäteen. Keskustelua ei tallenneta