Webinaari: Tietoa taivaalta kaikkien käyttöön – tutustu Satelliittikuvapalveluun

Alkamisaika
Päättymisaika
Paikka
Skype/Lync

Avaruudessa kiitävät Sentinel-satelliitit seuraavat herkeämättä maapallon tilaa – ja pian niiden ottamat satelliittikuvat ovat kaikkien saatavilla ja hyödynnettävissä Paikkatietoalustan kautta!
 
Satelliittikuva-osahankkeessa työstetään parhaillaan palvelua, jossa Sentinel-satelliittikuvista tuotetaan erilaisia rajapintojen ja katselupalveluiden kautta hyödynnettäviä kuvamosaiikkeja. Lisäksi tulossa on tilauspalvelu, jonka avulla voi ladata maksutta haluamaltaan alueelta ja ajankohdalta yksittäisiä satelliittikuvia.

Tavoitteena on madaltaa kynnystä satelliittikuvien hyödyntämiseen niin ammatti- kuin yksityiskäytössäkin: maanviljelijä voi seurata esimerkiksi satonsa kehittymistä, metsänomistaja puustonsa tilaa ja luontoharrastaja esimerkiksi ruskan etenemistä reissukohteessaan. Satelliittikuvien hyödyntämispotentiaali nousee uusiin ulottuvuuksiin, sillä aiemmin satelliittikuvat ovat olleet saavutettavissa vain erillisten ohjelmistojen ja osaamisen avulla.
 
Tervetuloa kuulemaan lisää webinaariin keskiviikkona 19.12. klo 10.30! Satelliittikuva-osahankkeen vetäjä Markus Törmä Suomen ympäristökeskuksesta kertoo, missä hankkeessa mennään. Näemme, miltä käyttöliittymäluonnokset tällä hetkellä näyttävät ja kuulemme, millaista tietoa satelliittikuvista voi lähteä etsimään. Palvelun on tarkoitus valmistua alkuvuodesta 2019.

Osallistu webinaariin Skype/Lync-yhteyden avulla. Webinaareihin ei tarvitse ilmoittautua, vaan mukaan pääsee klikkaamalla linkkiä:

Liity webinaariin tästä.

Linkin löydät myös Paikkatietoalusta-hankkeen Twitteristä ja Facebookista

Webinaarin asiaosuus tallennetaan ja julkaistaan YouTubessa. Jos et siis pääse paikalle, voit tutustua tallenteisiin jälkikäteen. Keskustelua ei tallenneta.