Tutustu Osoitehaaviin Lempäälän Ideaparkissa 30.3.

Alkamisaika
Päättymisaika
Paikka
Ideapark, Lempäälä

Osoitehaavia pilotoidaan Lempäälässä 7.3.-7.4.

Lempäälässä on käynnissä joukkoistamiskampanja, jossa kerätään tietoa sisäänkäynneistä ja perille opastavista kulkupisteistä valtakunnalliseen osoitetietovarantoon. Maanmittauslaitoksen kehittämää ja ylläpitämää Osoitehaavi-palvelua pilotoidaan Lempäälässä vielä 7. huhtikuuta saakka.

Osoitehaavi on mukana Lempäälän Ideaparkissa järjestettävillä kylä- ja kyläkoulumessuilla lauantaina 30.3. klo 10 - 15. Poikkea pisteellämme Ideaparkin keskusaukiolla. Kerromme, miten Osoitehaavi toimii ja voit myös halutessasi käydä saman tien lisäämässä tietoja palveluun.

Miksi Osoitehaavi? 

Tietoa kerätään etenkin turvallisuussektorin tarpeisiin: Hätäajoneuvo ei voi pelkän osoitteen tai tarkan sijainninkaan avulla tietää sisäänkäynnin sijaintia tai oikeaa kulkureittiä.

Sisäänkäyntien sijainteja kerätään kaikille rakennuksille, joiden sisäänkäynnille voi tarvita opastusta, kuten rivi- ja kerrostaloille, julkisille rakennuksille ja liikekeskuksille. Omakotitalojen sisäänkäyntejä ei kerätä, mutta perille opastavia kulkupisteitä kerätään myös omakotitaloille. Kulkupiste tarkoittaa esimerkiksi tieverkosta kohteeseen johtavaa liittymää.

Jokainen voi osallistua talkoisiin lisäämällä ainakin oman kotinsa kulkupisteen! Tietojen tallentaminen edellyttää tunnistautumista Suomi.fi-palvelun kautta esimerkiksi pankkitunnuksilla.

Kuinka moni Lempäälän 15 000 sisäänkäynnistä ja kulkupisteestä saadaan pilotin aikana haaviin? Lue myös uutinen: 7 400 osoitteen urakka – Osoitehaavin pilotti Lempäälässä etenee

Osoitehaavi löytyy osoitteesta beta.paikkatietoalusta.fi/osoitehaavi.