Teemawebinaari: Odotettavissa lasersäteitä ja pistepilviä – laserkeilauksen ajankohtaiset

Alkamisaika
Päättymisaika
Paikka
Skype/Lync

Lentokone nousee taivaalle mukanaan laserkeilain, joka skannaa maata lähettämällä sitä kohti lasersäteitä. Osuessaan maahan säde kimpoaa takaisin mittalaitteeseen, ja miljoonista pisteistä koostuu lopulta maanpinnan muotoja ja korkeuseroja kuvaava pistepilvi. Laserkeilauksen avulla maailmalta on viime vuosien aikana löydetty jopa kokonaisia muinaisia kaupunkeja, jotka ovat olleen kadoksissa tiheän kasvillisuuden alla! Saattaa kuulostaa scifiltä tai seikkailuelokuvalta – mutta laserkeilauksella saatavaa tietoa hyödynnetään Suomessakin päivittäin esimerkiksi metsätaloudessa tai kaupunkien 3D-mallintamisessa.

Tervetuloa webinaariin kuulemaan lisää laserkeilauksesta ja parhaillaan käynnissä olevasta Laser2020-projektista! Projektin tavoitteena on suunnitella toisen keilauskierroksen toteutus, kun vuoteen 2020 mennessä koko Suomi on laserkeilattu ensimmäisen kerran. 

Projektipäällikkö Juha Kareinen Maanmittauslaitoksesta johdattaa laserkeilauksen maailmaan, kertoo projektin tilannekatsauksen ja kuvailee käytännön esimerkein, mihin kaikkeen laserkeilauksella saatavaa tietoa voi hyödyntää.

Tervetuloa mukaan kuuntelemaan ja keskustelemaan!

Webinaari pidetään tiistaina 5.6. klo 10–10.30. Pääset mukaan Skype/Lync-yhteyden avulla. Webinaareihin ei tarvitse ilmoittautua, vaan mukaan pääsee klikkaamalla linkkiä:

Liity webinaariin tästä.

Linkin löydät myös PTA-hankkeen Twitteristä ja Facebookista

Webinaarin asiaosuus tallennetaan ja julkaistaan YouTubessa videokoosteina. Jos et siis pääse paikalle, voit tutustua tallenteisiin jälkikäteen. Keskustelua ei tallenneta.  

Katso kevät-kesän muut webinaarit tapahtumakalenterista.