INSPIRE: Parempia paikkatietotuotteita - Työpaja yleishyödyllisille/julkisille palveluille sekä raportointiyksiköille

Alkamisaika
Päättymisaika
Paikka
Pasilan kokouskeskus (2.krs) (Neuvottelutilat: Neptunus, Merkurius, Pluto) Opastinsilta 12, Helsinki.

Paikkatietoalustan INSPIRE-palvelut -osahanke toteuttaa selvityksen eri paikkatietotuotteiden käyttötarpeista. Kutsumme nyt paikkatiedon tuottajia että hyödyntäjiä Helsinkiin työpajoihin, joissa kartoitetaan käyttötarpeita tarkemmin. Keskitymme työpajoissa siihen, miten paikkatietoja tulevaisuudessa kannattaa tuottaa, jotta niissä huomioidaan paremmin  kansalliset ja kansainväliset hyödyntämistarpeet. Tavoitteena on, että jatkossa paikkatietotuotteet vastaisivat paremmin käyttäjien tarpeisiin. 

Tämä työpaja 2 on suunnattu esim. julkishallintoa palveleville konsulttiyrityksille, ELY-keskuksille, kunnille sekä oppilaitoksille. Lisäksi työpajaan ovat tervetulleita aluehallinnan, rajoitusten ja sääntelyn piiriin kuuluvat alueet ja raportointiyksiköt  Työpajassa käsitellään esim. SYKE:n vesistöihin liittyviin rekistereihin, kuntien rakennuskieltoihin, kaivosrekisteriin ja VRK:n palvelutietovarantoon liittyviä asioita. 

  • Ilmoittaudu mukaan tästä 10.3. mennessä.
  • Työpaja 1 järjestetään 13.3 ja se on suunnattu hallinnollisille ja tilastollisille yksiköille. Voit tutustua 1. työpajaan tästä. Työpajojen runko on molempina päivinä sama, sisällössä keskitytään eri teemoihin. Jos hyödynnät tai tuotat aineistoja, joita käsitellään eri päivinä, voit halutessasi osallistua molempiin työpajoihin.

Työpajan alustava aikataulu

10:00 Päivän alustus ja käyttötarvekartoituksen tavoitteet
10:15 Tietotuotteiden hyödyntämistapauksia ja keskustelua
11:30-12:30 Lounas (omakustanteinen)
12:30-14:00 Käyttötarvekuvausten kommentointi ja tulevaisuuden kehittämistarpeet

Tervetuloa mukaan kehittämään entistä parempia tietotuotteita kanssamme! Tapahtuman, sekä selvityksen, johon työpajat liittyvät, toteuttaa Gispo Oy, Maanmittauslaitoksen tilauksesta. 

Lisätietoja puhelimitse ja sähköpostitse (osoitteet muotoa @gispo.fi):

Sanna Jokela, p. 040 7664607
Salla Multimäki 040 5833707 
Pekka Sarkola 040 725 2042