Rakennukset ja rakenteet

Rakennukset ja rakenteet ovat paikkatietoalustan Kansallisen maastotietokannan (KMTK) koontikannan ensimmäiseksi valmistuva teema. Käsitemalliin pääset tutustumaan Käsitemallit-sivuilla. 

Haluatko testata kehitys- ja koulutusympäristöä?

Paikkatietoalustan kehitys- ja koulutusympäristössä osoitteessa https://beta.paikkatietoalusta.fi/ voi Laatuvahdin avulla testata kunnan paikkatietoaineiston laatua ja yhteensopivuutta Kansallisen maastotietokannan kanssa. Tallennuspalvelun avulla voi tallentaa Kansalliseen maastotietokantaan rakennukset ja rakenteet -teeman aineistoa. Myöhemmässä kehitysvaiheessa myös muiden teemojen aineistoja voidaan validoida ja tallentaa Paikkatietoalustan kautta. Tutustu tarkemmin tiedontuottajien palveluihin ja hae käyttöoikeutta.

Palvelua käyttäville kunnille teknisen käyttöönoton tuen sähköposti on tuki(a)paikkatietoalusta.fi ja täytettävä tukilomake löytyy beta-sivustolta. 

Lisämateriaalia

Oheisessa kuvassa on esitetty rakennus- ja rakenneteeman kohteiden osalta tuotettavat palvelut tiedontuottajille. Vastaava palvelurakenne on suunnitteilla myös muille Paikkatietoalustan teemoille, kuten osoitetiedoille.

 

Rakennukset ja rakenteet
Rakennukset ja rakenteet -käsitemallin löydät osoitteesta http://www.paikkatietoalusta.fi/kasitemallit.