Rakennukset ja rakenteet

Julkisen hallinnon suositus

Tällä sivulla esitetty käsitemalli on luonnoksena JHS 210 -hankkeessa. Kun JHS 210 -suositus julkaistaan, käsitemalli päivitetään sen mukaiseksi.

3D-geometrioiden muodostamisohjeet

Kohteiden 2,5D-geometrioiden muodostamisohjeet täydentyivät vuoden 2018 mittaan kattamaan myös 3D-geometriat. Voit ladata käyttöösi 3D-muodostamisohjeet, jotka kattavat kaikki teeman kohteet.

Muodostamissäännöt pohjautuvat julkaistuun 2,5D-ohjeistukseen ja laajentavat määritelmiä vain 3D-geometrioiden osalta. 3D-muodostamisohjeet olivat käyttäjien kommentoitavana juhannukseen 2018 saakka ennen lopullista julkaisuaan.

Lataa 3D-muodostamisohjeet tästä

Aineiston testaaminen kehitys- ja koulutusympäristössä

Jos haluat testata, onko kunnan aineisto yhteensopiva KMTK:n kanssa, voit hakea käyttöoikeutta Paikkatietoalustan kehitys- ja koulutusympäristön https://beta.paikkatietoalusta.fi/ käyttöön.

Paikkatietoalustan kehitys- ja koulutusympäristössä voi testata Laatuvahdin avulla kunnan paikkatietoaineiston laatua ja yhteensopivuutta Kansallisen maastotietokannan kanssa.

Tallennuspalvelun avulla voi tallentaa Kansalliseen maastotietokantaan rakennukset ja rakenteet -teeman aineistoa. Myöhemmässä kehitysvaiheessa myös muiden teemojen aineistoja voidaan validoida ja tallentaa Paikkatietoalustan kautta.

Tutustu tarkemmin tiedontuottajien palveluihin ja hae käyttöoikeutta.