Apua

Kysy, niin info vastaa

Mikä tahansa asia askarruttaa, lähetä Paikkatietoalusta-hankkeelle sähköpostia:

info[ät]paikkatietoalusta.fi

Eri osahankkeiden ja projektien vetäjien yhteystiedot löytyvät sivustolta ao. osahankkeiden ja projektien omilta sivuilta - asiantuntijoihin saa ja kannattaa olla myös suoraan yhteydessä. 

pta beta

Haluatko testata Paikkatietoalustan beta-vaiheessa olevaa kehitys- ja koulutusympäristöä?

Paikkatietoalustan kehitys- ja koulutusympäristössä osoitteessa https://beta.paikkatietoalusta.fi/ voi Laatuvahdin avulla testata kunnan paikkatietoaineiston laatua ja yhteensopivuutta Kansallisen maastotietokannan kanssa. Tallennuspalvelun avulla voi tallentaa Kansalliseen maastotietokantaan rakennukset ja rakenteet -teeman aineistoa. Myöhemmässä kehitysvaiheessa myös muiden teemojen aineistoja voidaan validoida ja tallentaa Paikkatietoalustan kautta. Tutustu tarkemmin tiedontuottajien palveluihin ja hae käyttöoikeutta.

Palvelua käyttäville kunnille teknisen käyttöönoton tuen sähköposti on tuki(a)paikkatietoalusta.fi ja täytettävä tukilomake löytyy beta-sivustolta. 

Lataa ja tilaa Paikkatietoalustan kunnille tuotettu esite

Kuntien paikkatieto on Suomen yhteiskunnan kehittämiselle entistä tärkeämpää. Sen tehokas käyttö on kunnille menestystekijä. Millaisen tiedon varassa kuntaasi johdetaan? Haluatko oppia hyödyntämään paikkatietoa paremmin? 

Lataa tästä Paikkatietoalustan kuntia varten tuottama esite. Olemme julkaisseet kuntien paikkatietojen tehokäyttöön kannustavan esitteen, josta saa käytännön vinkkejä paikkatiedon hyödyntämiseksi. Esitteen voi ladata sähköisenä PDF:nä ja sitä voi myös tilata.

Jos haluat tilata esitteitä postitse, avaa tilauslomake tästä. Toimitamme esitteet maksutta kuntiin. 

Tietoa videoina ja ohjeina

Paikkatietoalustan YouTube-kanavalta löytyy kattavasti tietoa eri hankkeen osa-alueista webinaaritallenteiden ja vlogien muodossa.

Videomuotoiset ohjeet viedään samalle kanavalle. Teemakohtaiset sovellusohjeet esimerkiksi rakennusten ja rakenteiden osalta tulevat suoraan käsitemalliin. 

Lisää apua tulossa

Sitä mukaa kun Paikkatietoalusta-hankkeessa tiedontuottajien palvelut lisääntyvät, lisääntyvät myös ohjeet, oppaat ja tukikanavat.