Webinaarit

Paikkatietoalustan webinaareja seuraamalla pysyt kärryillä siitä, missä Paikkatietoalusta-hankkeessa mennään. Puolituntisissa webinaareissa kuulemme uutisia osahankkeista, tutustumme uusiin palveluihin ja katsastamme tulevaan.

Tukea palveluiden käyttöönottoon

Tavallisten webinaarien lisäksi järjestämme syksyn aikana tiedontuottajille kolme käytännönläheistä Skype-infoa Paikkatietoalustan palveluiden hyödyntämisestä ja käyttöönotosta. 

Paikkatietoalustan webinaarit syksyllä 2019

30.8. Näin otat käyttöön Paikkatietoalustan palvelut -opastus kunnille
3.9. Paikkatietoalusta-hanke – missä mennään? Antti Jakobsson, Maanmittauslaitos
10.9. Nimistön tietokortit ja linkitetty tieto, Teemu Leskinen ja Kai Koistinen, Maanmittauslaitos
20.9. Näin otat käyttöön Paikkatietoalustan palvelut -opastus kunnille
24.9. Missä mennään KMTK-ohjelmassa? Risto Ilves, Maanmittauslaitos
1.10. Satelliittikuvamosaiikit, Markus Törmä, Suomen ympäristökeskus
15.10. Maankäyttöpäätökset ja digikaavoitus, Sakari Jäppinen, ympäristöministeriö
30.10. Paikkatiedot ja tietoturva, Minna Romppanen, Maanmittauslaitos (Huom! Webinaari pidetään poikkeuksellisesti keskiviikkona.)
31.10. Näin otat käyttöön Paikkatietoalustan palvelut -opastus kunnille
5.11. Geospatial Platform development in Finland, Antti Jakobsson ja Teemu Saloriutta
12.11. Geodataplattformen – vad går den ut på? Lena Hallin-Pihlatie, Maanmittauslaitos
26.11. Suomigrammi ja muut palvelut, Jani Kylmäaho, Maanmittauslaitos
3.12. 3D-aineistot kartalle – KMTK:n 3DNÄKYMÄ-projekti, Hanna Visuri, Maanmittauslaitos
(Peruttu: 10.12. KMTK:n aineistosisältöjen uudistukset, Ulla Pyysalo, Maanmittauslaitos)
17.12. Paikkatietoalusta-hanke – mitä siinä syntyi ja ajatuksia jatkokehittämisestä, Antti Jakobsson, Maanmittauslaitos

Muista myös kuntafoorumin jäsenille tarkoitetut Kuntaskypet

Huom! Joulukuulle aiotut webinaarit kuntien rakennustietojen massapäivityksistä (MTK-VTJ) sekä askeleista kohti KMTK:n mukaista rakennustietoa siirtyvät tammikuulle. Lisätietoa tulossa myöhemmin.

Muista myös tallenteet

Webinaarien esitysosuus tallennetaan ja julkaistaan mahdollisimman pian webinaarin jälkeen Paikkatietoalustan YouTube-kanavalla.

Tietoa webinaareista

Paikkatietoalustan webinaarit eli verkkoseminaarit ovat kaikille Paikkatietoalustasta ja paikkatiedosta kiinnostuneille avoimia kohtaamispaikkoja, joihin sekä yleisö että esiintyjä liittyy omalta päätelaitteeltaan. Webinaareihin voi osallistua koneen tai puhelimen ääressä. Webinaarit järjestetään Skype for Business-teknologiaa hyödyntäen.

Milloin webinaarit järjestetään?

Paikkatietoalustan webinaarit järjestetään pääsääntöisesti tiistaisin klo 10.30-11.00. Niihin pääsee mukaan klikkaamalla linkkiä tapahtumakalenterista. Webinaarit tallennetaan ja niihin voi palata milloin tahansa katsomalla niitä YouTube-kanavallamme

Paljonko osallistuminen maksaa?

Paikkatietoalustan webinaareihin osallistuminen on täysin maksutonta. 

Miten webinaarin saa päälle?

Webinaariin osallistutaan painamalla tapahtumakalenterin tapahtumasta löytyvää linkkiä. Mikäli koneesi on yhteensopiva Maanmittauslaitoksen järjestelmän kanssa, se avaa suoraan yhteyden virtuaaliseen kokoustilaan. Mikäli ei, ohjaudut sivulle jossa saat neuvot, miten pääset osallistumaan webinaariin. Kokeile tekninen liittyminen webinaariin riittävän ajoissa. Tärkeintä on, että näet kuvan ja kuulet äänen. 

Miten webinaarissa toimitaan?

Kirjaudu linkistä sisään hetki ennen webinaarin alkamista. Osallistujat päästetään sisään kokoustilaan muutama minuutti ennen webinaarin alkamista. Laita oma mikkisi äänettömälle ja videoyhteys pois päältä. Webinaariesityksen aikana kysymyksiä voit laittaa chatissa ja niitä käsitellään webinaarin jälkeen. 

Keskusteluosuutta ei tallenneta, vaan siitä tehdään erillinen artikkeli, joka julkaistaan Paikkatietoalustan ajankohtaista-feedissä 1-2 päivän sisällä webinaarista. 

Minulla on kysyttävää tai joku jäi epäselväksi.

Ole yhteydessä info@paikkatietoalusta piste fi niin autamme sinua mielellämme. Jos sinulla on kysyttävää webinaarin vetäjältä, voit olla häneen yhteydessä suoraan sähköpostitse.