Kunnille

Kunnissa syntyy, kerätään ja ylläpidetään yhteiskuntamme kannalta tärkeimpiä paikkatietoja kuten rakennustietoja, osoitteita ja erilaisia maankäyttöpäätöksiä. Vaikka Paikkatietoalusta-hanke on loppu, työ kuntien kanssa jatkuu. Seuraa työn etenemistä Twitterin ja YouTuben kautta sekä tilaamalla Paikkatietoalustan uutiskirje. 

Mitä nyt kannattaa tehdä?

  1. Tutustu ja hyödynnä rakennusten ja rakennelmien JHS-suositukseen. Jos kuntasi aikoo päivittää rakennustietoja, kannattaa niistä samalla tehdä paikkatietoalustan kanssa yhteensopivia. Paikkatietoalusta rakentuu teemoittain eli palvelut tiedontuottajille ja valmius vastaanottaa dataa etenee eri tietosisällöittäin.
  2. Ensimmäisenä teemana Paikkatietoalustalle viedään rakennus- ja rakennelmatietoja kunnista. Voit testata palvelua hakemalla käyttöoikeutta Paikkatietoalustan kehitys-ja koulutusympäristöön ja kokeilemalla Laatuvahtia ja Tallennuspalvelua. 
  3. Tutustu myös Osoitehaaviin, jonka avulla kerätään tietoa rakennusten sisäänkäynneistä ja reititystä ohjaavista kulkupisteistä valtakunnalliseen osoitetietovarantoon.
  4. Liity jäseneksi Paikkatietoalustan kuntafoorumiin. Se ei maksa mitään, mutta pääset mukaan yhteisöön, johon kuuluu jo 160 henkilöä eri puolilta Suomea. Saat kunnille suunnatun uutiskirjeen ja pääset mukaan kuntaskype-tapahtumiin.  

Kaipaatko lisää tietoa Paikkatietoalustasta? Ole yhteydessä info(a)paikkatietoalusta.fi

Testaa Paikkatietoalustan kehitys- ja koulutusympäristöä

Paikkatietoalustan kehitys- ja koulutusympäristössä osoitteessa https://beta.paikkatietoalusta.fi/ voi Laatuvahdin avulla testata kunnan paikkatietoaineiston laatua ja yhteensopivuutta Kansallisen maastotietokannan kanssa. Tallennuspalvelun avulla voi tallentaa Kansalliseen maastotietokantaan rakennukset ja rakenteet -teeman aineistoa. Myöhemmässä kehitysvaiheessa myös muiden teemojen aineistoja voidaan validoida ja tallentaa Paikkatietoalustan kautta. Tutustu tarkemmin tiedontuottajien palveluihin ja hae käyttöoikeutta.

Tuotantoversion käyttö alkaa 2020, seuraa Paikkatietoalustan kanavia.