Viimeinen kuulutus julkisorganisaatioille: tuo haasteesi ratkaistavaksi innovaatiokilpailuun!

11.12.2018

Kaipaako organisaatiosi esimerkiksi tehokkaampia prosesseja tiedonkäsittelyyn ja tiedon jakamiseen, parempia palveluita loppukäyttäjille, uusia ideoita tietojen hyötykäyttöön tai prosessien automatisointiin? Ratkaisuja haasteisiin voi löytää innovaatiokilpailusta, josta kuulimme webinaarissa tiistaina 11.12.

Innovaatiokilpailun ytimessä tulee olemaan mukaan lähtevien julkishallinnon organisaatioiden muotoilemat haasteet, joihin yritykset puolestaan voivat tarjota ratkaisuja. Varsinainen työstö tapahtuu hackathon-tyyppisesti kevään aikana.

– Innovatiivisuuden taustalla on se, että kokeillaan, yritetään ja erehdytään, ja sitten syntyy niitä helmiä, eli innovatiivisia ratkaisuja. Jos perinteinen tapa olisi se, että jo ongelman muotoiluvaiheessa tiedetään, miten ongelma ratkaistaan, niin tässä halutaan mennä boksin ulkopuolelle. Siksi innovaatiokilpailu, kuvailee kilpailun koordinaattorina toimiva Riitta Vaniala

Kilpailun lanseeraustilaisuus pidettiin lokakuussa, ja syksyn aikana useat organisaatiot ovat kiinnostuneet konseptista. Jos paikkatiedon uudenlainen hyödyntäminen kiinnostaa, nyt on viimeinen tilaisuus lähteä mukaan! Kilpailun kautta on mahdollista saada taloudellista tukea haasteiden ratkaisemiseen, sillä Business Finland on mukana kattamassa puolet kustannuksista.

– Jos julkishallinnon organisaatio laittaa kilpailuun 40 tuhatta euroa, toinen puolikas tulee Business Finlandilta, eli työtä saa 80 tuhannen edestä. Se on jo hyvä kustannus-hyötysuhde, Vaniala kannustaa.  

Millaisia haasteita innovaatiokilpailun avulla sitten voisi ratkaista? Tutustu erilaisiin toteutusideoihin sekä kunnille että valtion organisaatioille. Katso tallenne ja ilmoittaudu mukaan! 

Voit ladata esityksen myös pdf:nä.

Kiinnostuitko? Toimi näin!

  • Pohdi, mikä on keskeinen ongelma
  • Kenen näkökulmasta ongelmaa katsotaan (päättäjä, loppukäyttäjä, asiantuntija, tms.)
  • Tunnista muita mahdollisia hyödyntäjätahoja
  • Aikataulu: milloin ratkaisu tarvitaan käyttöön
  • Pohdi, miten ongelma liittyy Paikkatietoalustaan
  • Ota yhteys antti.jakobsson(a)maanmittauslaitos.fi

Kilpailun järjestämisestä vastaa Maanmittauslaitos, ja Paikkatietoalusta-hanke on mukana tarjoamalla testidataa ja palveluita. Mukana on myös KEINO-osaamiskeskus, joka avustaa ja sparraa mukaan lähteviä organisaatioita esimerkiksi haasteiden määrittelyssä. Kilpailutus yrityksille avataan alkuvuodesta 2019.

PTA-innovaatiokilpaillun osapuolet ja roolit