Paikkatietoalustan beta uudistuu 17.4. – lue miten

8.4.2019

Paikkatietoalustan kehitys- ja koulutusympäristöön julkaistaan uusia ominaisuuksia ja päivityksiä keskiviikkona 17.4.

Paikkatietoalustan kehitys- ja koulutusympäristö saa uuden ilmeen ja uusia palveluita huhtikuussa. Palvelut-sivu uudistetaan ja sinne tuodaan uutena palveluna INSPIRE-validointipalvelu. Validointipalvelun avulla voit tarkistaa, ovatko organisaatiosi tietotuotteet, verkkopalvelut ja metatiedot INSPIRE-vaatimusten mukaisia. 

Myös palvelun ulkoasua päivitetään mm. saavutettavuuden osalta.

Nykyiset käyttäjätunnukset korvataan suomi.fi-tunnuksilla

Suomen julkishallinnon organisaatioiden sähköiset asiointipalvelut edellyttävät pääsääntöisesti vahvaa tunnistamista, jotta käyttäjän henkilöllisyys voidaan varmistaa. Paikkatietoalustan kehitys- ja koulutusympäristössä otetaan käyttöön Suomi.fi-tunnistautuminen, jotta voimme varmistaa palvelun laadun ja turvallisuuden.

Suomi.fi-tunnistuksen käyttäminen on turvallista ja helppoa, koska voit valita itse, mitä käytettävissä olevista tunnistustavoista haluat käyttää, ja tunnistetietosi kulkevat suojatussa yhteydessä. Tunnistuspalvelu käsittelee henkilötietojasi henkilötietolain mukaisesti ja huolehtii yksityisyytesi suojasta. Lue lisää Suomi.fi-tunnistautumisesta.

Nykyiset organisaatiokohtaiset tunnukset lakkaavat toimimasta 17.4.2019, jonka jälkeen kehitys- ja koulutusympäristöön kirjaudutaan henkilökohtaisilla Suomi.fi-tunnuksilla. Lisätietoja tunnistautumisesta lähetetään nykyisille asiakkaille sähköpostitse ja päivitetään Tiedontuottajille-verkkosivulle.

Laatuvahdissa ja tallennuspalveluissa käyttöä helpottavia ominaisuuksia

Laatuvahti on tiedontuottajille tuotettu työkalu, joka tarkastaa, vastaavatko aineiston kohteet teemojen määrittelyjä. Laatuvahdin tuottaman raportin avulla voidaan tarkastella aineistosta löytyneitä virheitä. Aineistojen tuominen vaatii kirjautumisen ja käyttöönottoprosessin. Käyttöönoton jälkeen voit tuoda palveluihin 2D- ja 3D-rakennusaineistoa sekä harmonisoituja maakuntakaavoja.

Laatuvahti- ja tallennuspalvelun käyttöliittymä uudistuu merkittävästi. Laatuvahti ja Tallennuspalvelu erotetaan toisistaan, jolloin paikkatietoaineiston laadun validointi erottuu selkeämmin omana toimintonaan.

Lisäksi Tallennuspalvelun ajojen tyypit uudistuvat ja ajon tulossivua päivitetään selkeämmäksi.

Yhdistä taulukkodataa aluejakoihin

Tiedonyhdistämispalvelusta julkaistaan uusi versio. 

Tiedonyhdistämispalvelun avulla voit yhdistää taulukkomuotoista dataa erilaisiin aluejakoihin. Palvelussa on saatavilla muun muassa kuntien aluejakoaineistoja eri vuosilta. Tiedonyhdistämispalvelun avulla yhdistetty aineisto voidaan ladata eri paikkatietotietoformaateissa, jolloin sitä voi hyödyntää esimerkiksi paikkatietosovelluksissa.

Tiedonyhdistämispalvelua voivat hyödyntää esimerkiksi tilastotiedon tuottajat ja hyödyntäjät, datajournalistit ja raportoijat sekä päätöksentekijät ja tiedolla johtamisen asiantuntijat.

Lisätietoja muutoksista saat sähköpostitse tuki@paikkatietoalusta.fi. Tutustu Paikkatietoalustan tiedontuottajien ja -hyödyntäjien palveluun https://beta.paikkatietoalusta.fi/