Osallistu INSPIRE-koulutuksiin

14.3.2019

Kevään aikana on tulossa useampia avoimia ja maksuttomia INSPIRE-koulutuksia. INSPIRE-sihteeristön webinaarit nauhoitetaan. Jos et pysty osallistumaan, voi käydä kuuntelemassa webinaarien tallenteet jälkeenpäin Maanmittauslaitoksen ylläpitämältä Paikkatietojen yhteiskäyttö -sivuilta. Toiveita koulutusaiheiksi saa aktiivisesti lähettää osoitteeseen inspire(a)maanmittauslaitos.fi. 

INSPIRE KEN - “News on INSPIRE monitoring and reporting 2019”

27.3. klo 11.00-12.30.

Luvassa tietoa ja keskustelua uudesta raportointipäätöksestä ja sen vaikutuksista INSPIRE-direktiivin seurantaan ja raportointiin. Ilmoittautumislinkki julkaistaan myöhemmin, mutta ajankohta kannattaa varata jo kalenteriin. Webinaarin kieli on englanti. Webinaarin järjestää Eurogeographicsin INSPIRE Knowledge Exchange Network (KEN) -verkosto.

Palvelut kuntoon -koulutus

Tiistai 19.3.2019 klo 9.00-10.00

Jatkona syksyn Metatiedot kuntoon -koulutuksille INSPIRE-sihteeristö järjestää tiistaina 19.3. Palvelut kuntoon -verkkokoulutuksen. Palveluiden ongelmia käydään läpi INSPIRE Geoportaalin tarjoamien virheraporttien avulla. Koulutus järjestetään Skype-webinaarina. Koulutuksen järjestää INSPIRE-sihteeristö.

Palvelut kuntoon -skypeklinikka

Tiistai 9.4.2019 klo 9.00-10.00

Palvelut kuntoon -koulutuksen jälkeen järjestetään skypeklinikka, jossa on mahdollista esittää kysymyksiä INSPIRE-sihteeristölle ja saada apua omien palvelujen ongelmakohtiin. Koulutuksen järjestää INSPIRE-sihteeristö.

INSPIRE-validaattorin käyttö

Perjantai 10.5.2019 klo 10.00-11.00

INSPIRE-validaattori, jonka EU-komission ylläpitämä versio löytyy täältä julkaistaan keväällä osana Paikkatietoalustan palvelukokonaisuutta. Sovelluksen asentaminen osaksi Suomen kansallista paikkatietoinfrastruktuuria mahdollistaa palvelun käytön riippumatta muiden Euroopan maiden aiheuttamasta kuormasta. Validaattorilla voidaan tutkia INSPIRE-tietotuotteiden ja palveluiden vaatimuksenmukaisuutta. Webinaarissa tutustutaan validaattorin ominaisuuksiin käytännönläheisesti. Koulutuksen järjestää INSPIRE-sihteeristö.